عایق کاری چیست؟
عایق کاری به این معنا می باشد که لوله ها را از خوردگی و زنگ زدگی با استفاده از انواع نوارها و پرایمرها در مقابل شرایط محیطی مانند رطوبت اکسید شدن و … محافظت کنیم که از هرگونه نشت گاز یا مواد از لوله ها که باعث بروز حوادث می شود جلوگیری کنیم.
کارشناسان آدرین شیمی این مقاله را جهت استفاده بهتر محصولات آماده نموده و طرز صحیح عایق کاری را در ادامه توضیح خواهند داد
مراحل عایق کاری سرد
مرحله اول:
زنگ زدایی: دراین مرحله ابتدا تمام زنگ زدگی ها آثار گرد و خاک و گل با استفاده از انواع سنباده و برس ها از روی سطح پاک شده و سطح صاف و یک دستی ایجاد شود.
چربی زدایی: دراین مرحله سطح را عاری از هرگونه مواد روغنی و چربی با استفاده از حلال های زایلین یا تلوئن می کنیم به این دلیل که اگر روی سطوح آغشته به مواد روغنی باشد عملکرد پرایمر ها تاثیرات منفی دارد.
پرایمر زنی:
با ماشین پرایمرزنی شروع به پرایمر زنی کرده باید دقت شود تا قسمت های جوشکاری شده نیز کاملا آغشته به پرایمر شوند باید توجه شود نوارها و پرایمرهای (آستری و ثانوی) مصرفی در این نوع عایقکاری بایستی از یک نوع سازنده باشد.
توجه شود پرایمر زنی در شرایط آب و هوایی بارانی وجود مه دمای هوای کمتر از پنج درجه سانتی گراد باید متوقف شود
در دمای کمتر از 5 درجه نوار ها خاصیت ارتجاعی یا همان کش آمدن خود را از دست می دهند که باید نوارپیچی را متوقف کرد.
نحوه نوار پیچی عایق رپینگ لوله های دفنی
طبق دستورالعمل سازنده با توجه به حالت پرایمر از نقطه نظر مقدار و درجه چسبندگی جهت نوار پیچی تعیین گردیده است توسط ماشین نوارپیچی ،عملیات عایقکاری انجام می شود.
ابتدا نوار مشکی یا نوار زیرین و پس از آن نوار سفید Outer tape یا نوار بیرونی توسط ماشین نوار پیچ دور لوله پیچیده می شود
در این مرحله توجه شود نوار زیرین (نوار مشکی) inner tape جداگانه بر روی لوله باقی نماند. تنش وارده به نوار باید ثابت بوده و میزان آن طوری تنظیم گردد که حداکثر نیم درصد از عرض نوار در اثر کش آمدن کاسته شود. تنظیم کشش ماشین ماشین نوار پیچ در کیفیت نوارپیچی بسیار پر اهمیت است .
نوارپیچی با دست فقط برای قطعات پراکنده یا قسمت هایی که به عللی نمی توان از دستگاه استفاده نمود مجاز میباشد.
حداقل روی هم پیچی یا همان OVER LAP
حداقل روی هم پیچی یا همان OVER LAP نوار زیرین بر اساس قطر لوله متفاوت می باشد. استاندارد روی هم پیچی برای لوله های 2 تا 12 اینچ 2/1 روی هم پیچی و برای لوله های 16 اینچ به بالا 1 می باشد.
در ضمن نوارپیچی، نوار حلقه جدید باید حداقل 15سانتی متر روی قطعه نوارپیچی شده لوله پیچانده شود.برای جلوگیری از لغزش و جابجائی نوار جدید می توان با دست نوارجدید را بر روی نوار قدیمی فشرد.
علاوه بر آن زاویه نوارپیچی باید ثابت مانده و با تغییر حلقه های نوار تغییری در زاویه نوارپیچی و کشش به وجود نیاید.
در بعضی موارد نظیر تقاطع با کانال آب ونهرها ،زمین های سنگی و صخره ای و یا نقاطی که در نقشه ها مشخص گردیده ،لازم است نوار داخلی به صورت دوبله پیچیده شود .جهت نیل به این منظور می توان مقدار روی هم پیچی نوار را به 50 در صد عرض نوار افزایش داد.
عایق کاری قسمت های نا منظم نظیر اتصالات سه راهی ،زانوئی درپوشه های انتهائی لوله و غیره لازم است به وسیله نوارهای نرم و مخصوص که قابلیت شکل پذیری داشته وکشش آنها زیاد بوده و با حلقه های کم قطر و کم عرض آن،که برای کاربرد با دست مناسب می باشد انجام گردد.
نوار مزبور دارای پرایمر مخصوص به خود می باشد
زمان مورد نیاز استحکام نوارها بسته به جنس مواد از 10 تا 24 ساعت می باشد توجه شود هرگونه تست مانند تست چسبندگی نوار به لوله باید پس از این زمان انجام شود
درصورتی که بعد از نوارپیچی جوشکاری انجام شده باشد باید محل جوشکاری با استفاده از نوار پیچی جوش ها و اتصالات با استفاده از نوار های نرم مخصوص سر جوشها و اتصالات انجام شود.
کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت آدرین شیمی آروند میباشد.
[…] بشیتر در مورد نحوه عایق کاری دارید به مقاله مربوط به آموزش کامل عایق کاری سرد مراجعه کنید پس از آن نوار داخلی یا نوار سفید به دور […]